Weromrop.nl - afleveringen

Welkom op weromrop.nl, de archiefwebsite van Omrop Fryslân. Bekijk hier een selectie uit de eerste twintig jaar Friese televisie, van 1985 tot en met 2005.

LTV Wat in wurk: De boufakker

LTV Wat in wurk: De bouwvakker

13 April 1989

Portret van het werk in de bouw. We kijken bij Ynte Kuindersma die bij een kleine aannemer in Joure werkt en verschillende karweitjes op een dag doet als allround timmerman, zoals een verrotte kajuit of lekkage. Ook kijken we bij de bouw van een hoge flat in Leeuwarden. Daar werken vele van mensen aan mee, met grote kranen. In de bouw gebeuren veel ongelukken. De Arbeidsinspectie kijkt toe op de veiligheid. Ook kijken we bij leerling-bouwvakkers.

Sadwaande_Time-management_17_11_1999

Sadwaande: Timemanagement

17 November 1999

Deze Sadwaande gaat over timemanagement. Iedereen heeft het druk met werk en gezin. We praten met commissaris Ed Nijpels die al een jaar vooruit plant, zijn bij een cursus timemanagement en bij het drukke schema van een jong gezin. En praten met Tweede Kamerlid Annet van der Hoek en ondernemer Jos Paques over de drukke agenda. Prinses op laarzen krijgt één minuut om boodschappen te doen.

LTV_FRJEMDE_FUGELS_2

Vreemde vogels: kinderen in speciaal onderwijs

27 November 1994

We volgen in dit programma verschillende kinderen die anders dan anders zijn, en daarom of op speciaal onderwijs zitten of op een gewone school met extra begeleiding. We kijken bij de kinderen op school en leerkrachten en leerlingen vertellen over hoe dat gaat. Ellen komt uit Hurdegaryp en zit op de Johannes Brandsma-mavo in Burgum, een reguliere school, ze heeft het syndroom van Down en heeft een begeleidster. Jorn komt uit Sneek en zit op de prof. Grewelschool voor speciaal onderwijs, hij heeft een stoornis in het autismespectrum.