Weromrop.nl - afleveringen

Welkom op weromrop.nl, de archiefwebsite van Omrop Fryslân. Bekijk hier een selectie uit de eerste twintig jaar Friese televisie, van 1985 tot en met 2005.

Tritigers 0102: Op syk nei de leafde

Tritigers 0102: Op zoek naar de liefde

12 November 2002

Kinderen, relaties, carrière, lifestyle. Het zijn enkele onderwerpen die in het programma Tritigers aan de beurt komen. Vast onderdeel van het programma is het 30+ panel met Jantien de Boer, Kees, Bote, Bert, Lucy, Agnes Sambrink en Iqbal die vertellen hoe zij tegen thema's aankijken als ouder worden, uiterlijk, schoonouders, rijkdom, relatiecrisis en andere zaken die hen bezighouden. In het tweede deel staan datingbureau's centraal. Er is een reportage over Ytsje Keekstra en Roland van der Veen die een pleeggezin zijn.

FRYSLAN_LESTE_OARLOCH_3_WEROMROP

Fryslân in de laatste oorlog 3: De april/meistaking van 1943

22 April 1990

In een serie van vier delen kijken we terug op de Tweede Wereldoorlog. In deel drie staat de staking van 1943 centraal. Van de Duitsers moesten de mannen die onder de wapenen waren geweest, krijgsgevangen moeten worden genomen. Daar kwam veel protest tegen en veel mensen gingen in staking. Boeren leverden geen melk meer aan de fabriek. Burgemeester Johannes Brandsma van Leeuwarden vertelt over die tijd en dat doet ook de familie De Jong die bij Bartlehiem een boerderij had en Wiebe Leenstra, directeur van de zuivelfabriek.

It Wetter Op 7: Heech en Wâldsein

It Wetter Op 7: Heeg en Woudsend

28 Juli 1999

Verslaggever Gerrit Hofstra en cameraman Thomas Overal zijn met Wieger en Ciska in Heeg waar ze les krijgen in een Valk. Daarna varen ze in een sloep naar Woudsend waar ze een Engelse toerist ontmoeten. Aan het eind moet iemand zo snel mogelijk een paalsteek (knoop) leggen.