Weromrop.nl - afleveringen

Welkom op weromrop.nl, de archiefwebsite van Omrop Fryslân. Bekijk hier een selectie uit de eerste twintig jaar Friese televisie, van 1985 tot en met 2005.

Wurktiid TV: Thalassa

Wurktiid TV: Thalassa

26 April 1995

In Wurktiid TV kijken we bij het werk van verschillende bedrijven. In deze aflevering zien we op het grote zeilschip Thalassa in de haven van Harlingen. Gekocht als casco en nu omgebouwd tot luxe schip met plek voor 36 gasten voor tochten op zee. Schippers A. Hylkema en H. Stallinga en bemanningslid A. Brouwers vertellen over het schip en K. Kapitein van de inspectie vertelt over zijn werk.

LTV_YNDRUKKEN_150298_WR

Kunstenaar Jan Loman: Indrukken

15 Februari 1998

Portret van beeldend kunstenaar Jan Loman uit Beetsterzwaag. Ter ere van zijn 80ste verjaardag zijn er verschillende tentoonstellingen. Zee en schepen komen in zijn (minimalistische) werk terug, hij vertelt erover. Ook zien we hem aan het werk in zijn atelier en bij het inrichten van een tentoonstelling. De Paerdemarct Fundatie is opgericht om zijn werk te beheren. De voormalige ingenieur bij het Kadaster maakte onder andere het logo van de Waddenvereniging en maakt haikû's.

Tritigers 0109: Allochtoan

Tritigers 0109: Allochtoon

14 Januari 2003

Kinderen, relaties, carrière, lifestyle. Het zijn enkele onderwerpen die in het programma Tritigers aan de beurt komen. Vast onderdeel van het programma is het 30+ panel met Jantien de Boer, Kees, Bote, Bert, Lucy, Agnes Sambrink en Iqbal die vertellen hoe zij tegen thema's aankijken als ouder worden, uiterlijk, schoonouders, rijkdom, relatiecrisis en andere zaken die hen bezighouden. In het negende deel komt Fahri Mintes aan het woord, hij is allochtoon, werkt bij de Kamer van Koophandel en is ondernemer.