Weromrop.nl - afleveringen

Welkom op weromrop.nl, de archiefwebsite van Omrop Fryslân. Bekijk hier een selectie uit de eerste twintig jaar Friese televisie, van 1985 tot en met 2005.

LTV_FROULJU_STEATEBANKEN_090303_WR

Vrouwen in Statenbanken

09 Maart 2003

Zeven politieke partijen hebben vrouwelijke kandidaten op verkiesbare plaatsen. Ze praten met aftredend Statenlid Ineke Verdoner (GroenLinks) over het werk, de verhouding man-vrouw, idealen en verwachtingen. De vrouwen zijn: Marianne van Hall (CDA), Hanny Palmen (SP), Tine Bijstra (VVD), Janny van der Molen (PvdA), Annigje Toering (FNP), Sietske Leistra (CU-SGP) en Irona Groeneveld (GroenLinks). Ook zijn er portretjes van de vrouwen en vertellen ze wat de standpunten zijn op het gebied van onderwijs, wonen, landbouw, economie en vervoer.

LTV_DUALISME_040404_WR

Stoom afblazen - dualisme in de provincie Fryslân

04 April 2004

Een jaar geleden werd het dualisme in de provinciale politiek ingevoerd. Voortaan bepalen de Staten het beleid en voeren de gedeputeerden dat uit. Het proces gaat met vallen en opstaan, kost veel geld en vooral veel tijd. Voor- en tegenstanders komen aan het woord en beide kanten van het systeem: gedeputeerden Jan Ploeg, Ton Baas en Bertus Mulder en Statenleden Johannes Kramer (FNP), Marianne van Hall-Disch (CDA), Bert Versteeg (PvdA) en Otto van der Galiën (ChristenUnie / SGP).

Hjoed: kampioenswedstryd Feanwâlden - Bûtenpost 2005

Hjoed: Kampioenswedstrijd Veenwouden - Buitenpost 2005

05 December 2016

Niet vaak was de strijd om een kampioenschap in het amateurvoetbal zo spannend als in de derde klasse B. Afgelopen zaterdag konden zowel Veenwouden als Buitenpost in een onderling duel kampioen worden. Het werd 2-2 gelijkspel. Dus eindigden beide met 50 punten op een gedeelde eerste plaats. Gisteravond moest een finale op neutraal terrein in Kollumerzwaag de doorslag geven.