Weromrop.nl - afleveringen

Welkom op weromrop.nl, de archiefwebsite van Omrop Fryslân. Bekijk hier een selectie uit de eerste twintig jaar Friese televisie, van 1985 tot en met 2005.

LTV_FERSETSFILM

Verzetsfilm van Eppie Bultsma

03 Mei 1998

Verzetsman Eppie Bultsma filmde in de Tweede Wereldoorlog het werk van het verzet. Hij was hoofd van de illegale inlichtingendienst en filmde onder andere de voorbereidingen op de Overval, het werk van de Luisterpost en dat van koeriersters. Na de oorlog emigreerde de familie naar Amerika, zoon Jake heeft de film aan Verzetsmuseum Friesland geschonken.

Tûkelteammen 0304

Tûkelteammen 0304

03 Mei 2005

De vierde aflevering van het derde seizoen van de taalquiz Tûkelteammen. In team 1 zit PvdA-er Bareld de Vries met Riemer Goet uit Dokkum en in team 2 zit Sicko Heldoorn (burgemeester van Opsterland) met Leo van der Lei uit Burgum.

ABD-sjoo 0402

ABD-show 0402

12 Oktober 2004

In de tweede aflevering van het vierde seizoen ABD-show (schooljaar 2004/2005) nemen de basisscholen Middelstein uit Midlum en de E.P. de Boerskoalle uit Wijnaldum het tegen elkaar op. In de filmpjes kijken we de jeugddansopleiding van Grietine Molenbuur, de preparateur en de orthodontist in Leeuwarden. Te gast is Mariska de Boer met een schedel uit een terp. Presentatie is in handen van Sjonny Eagle (Jan Arendz).