Weromrop.nl - afleveringen

Welkom op weromrop.nl, de archiefwebsite van Omrop Fryslân. Bekijk hier een selectie uit de eerste twintig jaar Friese televisie, van 1985 tot en met 2005.

Sybe Satellyt 0506

Sybe Satellyt 0506

14 Februari 1995

Sybe Satellyt is een educatief kinderprogramma van schooltelevisie. Uitvinder Sybe kan met zijn apparaten zoals de tijdmachine en scoop over de hele wereld kijken. Sybe leert over de islam en kijkt bij een moskee en praat met een roomse pastoor.
Verder leert hij over energie door windmolens en praat met voor- en tegenstanders en Sake Roodbergen is in de Deelen.

No Wy: Boot

No Wy: Boot

21 Oktober 1999

In het jongerenprogramma No Wy laat programmamaker Freddy Veenstra de jeugd aan het woord. In deze aflevering is een film te zien van Mirjam de With. Ze doet voor de tweede keer met aan No Wy. Ze heeft ook het script van Boot geschreven. Een groepje van vier vrienden viert vakantie op een boot als een vreemde man aan boord komt. Hij bindt ze vast, maar Kim niet. Die beschouwt hij als zijn dochter en met haar wil hij vakantie vieren. Tenslotte blijkt dat de man een psychopaat is en wordt iedereen bevrijd. De man wordt opgehaald door psychiaters.

No Wy: meidenwerk

No Wy: meidenwerk

07 Oktober 1999

In het jongerenprogramma No Wy laat programmamaker Freddy Veenstra de jongeren aan het woord. In deze aflevering komen de negen meisjes van Meidenwerk aan het woord. Ze komen wekelijks bij elkaar in het jongerencentrum It Syl in Lemmer. Met begeleider Rita Louwsma doen ze allerlei dingen, ze praten over de liefde, mode, jongens en uiterlijk. Voor de film maakten ze een talkshow over een meisje dat verliefd is op de gymleraar en showen ze de nieuwste mode.