Weromrop.nl - afleveringen

Welkom op weromrop.nl, de archiefwebsite van Omrop Fryslân. Bekijk hier een selectie uit de eerste twintig jaar Friese televisie, van 1985 tot en met 2005.

Fan fan: Jeffrey Talan

Fan van: Jeffrey Talan

31 Augustus 1998

In de rubriek 'Fan fan' in het sportprogramma Boppeslach wordt Jeffrey Talan het hemd van het lijf gevraagd door Roelof Postma (12 jaar). De voetballer van SC Heerenveen komt bij hem thuis op de boerderij.

LTV_MEINDERT_TJOELKER_010902_WR

De stille kant - Meindert Tjoelker, vijf jaar later

01 September 2002

In 1997 overleed Meindert Tjoelker aan de gevolgen van een vechtpartij in Leeuwarden waarbij hij werd geschopt en geslagen. Hij vierde zijn vrijgezellenavond en sprak anderen op hun gedrag aan. Op dit zinloze geweld volgde een stille optocht nadat burgemeester Hayo Apotheker en politiechef Kees Bangma een signaal wilden afgeven. De stille tocht kreeg landelijk veel aandacht en het plan van aanpak werd een voorbeeld voor andere gemeenten. Vader Berend en moeder Truus kijken terug op die avond en ook Apotheker doet dat. De advocaat van een van de verdachten komt ook aan het woord.

Wyn op Woansdei: Nei de brêgeklasse

Wyn op Woansdei: Naar de brugklas

03 September 2003

Programmamaker Annet Huisman volgde Grietje Sybesma uit Hommerts de eerste drie schooldagen met een kleine camera. Ze gaat op de fiets, met vijf klasgenoten, naar de HAVO/VWO brugklas van het Bogerman in Sneek. Grietje heeft er zin en lijkt er ook aan toe te zijn, maar dat neemt niet weg dat het allemaal toch spannend en nieuw is. Mentorles, wiskunde, Duits, lange dagen en een tas die van de fiets valt.