Weromrop.nl - afleveringen

Welkom op weromrop.nl, de archiefwebsite van Omrop Fryslân. Bekijk hier een selectie uit de eerste twintig jaar Friese televisie, van 1985 tot en met 2005.

CAMPING_6_WR

Een dag op de camping 6: Terpstra op Terschelling

27 Augustus 1997

Sfeerimpressie van de camping en de gasten. Terpstra is beroemd als jongerencamping, er kunnen wel duizend terecht. Dus zitten er allemaal groepjes jeugd voor een (leger)tent met daarom heen flesjes bier en kratten bier. De motorclub komt er ook. Na het uitgaan heeft de jeugd honger en moeten ze vol aan de bak in de groepsruimte van de camping.

Fan fan: Foppe de Haan

Fan van: Foppe de Haan

21 December 1998

In de rubriek 'Fan fan' in het sportprogramma Boppeslach wordt Foppe de Haan het hemd van het lijf gevraagd door Pieter Siegersma (14 jaar) uit Gerkesklooster. Hij ontmoet de trainer van SC Heerenveen bij de club.

LTV_EMIGRANTEN_1

Emigranten: Tussen Canada en Fryslân

04 September 1994

We zijn in dit programma bij Friezen in Canada. Jaarlijks ontmoeten zo'n 3.000 Friezen elkaar sinds 1968 in Ontario op de Friezendag. Ze zingen Friese liederen, kaatsen en kunnen Friese spullen kopen. Oprichter en voorzitter is Luut Miedema, oorspronkelijk uit Buitenpost, nu heeft hij een groot slagersbedrijf. We volgen hem, ook als hij terug is in het thuisland en daar oud-Indiëgangers ontmoet en bij Teake van der Meer langsgaat om te vragen of hij op tournee door Canada wil. Ook met archiefbeelden van het Polygoonjournaal over emigratie en de Holland-Amerikalijn.